Fel!

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
SZTEJKI Eötvös József Gimnázium Tel.: +36 62 547 060 Fax: +36 62 547 063


Iskolánk részt vesz a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett HATÁRTALANUL! programban.ECDL

Az iskolánkba jelentkezett tanulók központi felvételi írásbeli vizsgájára 2017. január 21-én 10.00 órától kerül sor. Kérjük, hogy a jelentkezett tanulók 9.30-kor jelenjenek meg iskolánkban (Szeged, Csongor tér 1.). A felvételi vizsgára a jelentkezett tanulók kék vagy fekete színnel író tollat, és a rajzok készítéséhez ceruzát, vonalzót, körzőt, szögmérőt, valamint személyazonosításra alkalmas igazolványt - diákigazolványt vagy személyi igazolványt - hozzanak magukkal. Amennyiben a jelentkezett tanuló szakértői vélemény csatolásával kérelmet nyújtott be, a kérelem elbírálásáról szóló, az írásbeli vizsga letételének körülményeire vonatkozó határozatot is hozza magával. Ha a jelentkezett tanuló e napon alapos ok miatt nem tud részt venni, a pótló írásbeli vizsga időpontja 2017. január 26. 14.00 óra. A javított írásbeli dolgozatok megtekintésére 2017. január 26-án (csütörtökön) 8.00 és 16.00 óra között van lehetőség.

Az írásbeli felvételi vizsgára iskolánkba jelentkezett tanulók oktatási azonosítói az alábbi gombra kattintva tekinthető meg:

Bővebben...

Kedves Tanulók, kedves Szülők!

 

2016. október 20-22 között kerül megrendezésre a Pályaválasztási Kiállítás és Vásár, melyen iskolánk is bemutatkozik a követekző időpontkaban és helyszíneken:

  • 2016. október 20. 10.00-18.00 óráig: Szegedi Ifjúsági Ház
  • 2016. október 21. 9.00-17.00 óráig: Szegedi Ifjúsági Ház
  • 2016. október 22. 10.00-15.00 óráig: Szegedi Agóra 

 

A pénteki napon (október 21.) a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének munkatársai is tájékoztatást adnak az intézményünkben 2. idegennyelvként is választható kínai nyelv tanulásának lehetőségeiről.

A szombati napon (október 22.) 11.00 órától vendégünk lesz Vajda Attila olimpiai-, háromszoros világbajnok, kétszeres Európa-bajnok kenus, iskolánk egykori diákja, akitől kérdezhetnek és közös fotót is készíthetnek.

 

Szeretettel várjuk Önöket!

 

Letölthető dokumentumok:

 

  • Felvételi előkészítők


7A SZTEJKI Eötvös József Gimnázium (6723 Szeged, Csongor tér 1.) az intézmény iránt érdeklődő 8. évfolyamos tanulók számára ingyenes felvételi előkészítőt szervez a 2017/18. tanévre:

 

Közös felvételi írásbelire előkészítők:

  • magyar nyelv és irodalom (szerda 15.00 óra)
  • matematika (kedd 15.00 óra)

 

Tagozatainkra felvételi szóbelire előkészítők:

  • angol nyelv (csütörtök 15.00 óra)
  • biológia (péntek 15.00 óra)

 

A foglakozások szeptember 27-től kezdődnek és 45 perc időtartamúak. A foglalkozásokba később is be lehet kapcsolódni. A foglakozásokon rendszeresen résztvevő tanulók az iskolánk felvételijén előnyt élveznek.


Jelentkezni személyesen, telefonon (62/45-062 szám 12 titkársági mellékén) és e-mailben (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) az alábbi jelentkezési lap kitöltésével lehet:

 

  • Nyílt nap - 2016. november 22. (kedd)


Az órák 8.30-tól látogathatók, délután 16 órától tájékoztató szülői értekezletet tartunk, melyre minden intézményünk iránt érdeklődőt várunk.

 

Szeged és Térsége
EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM,
Általános Iskola

OM 200 909

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
2017–2018.

 

Cím: 6723 Szeged, Csongor tér 1.
Telefonszám 62/547-062
Fax 62/547-063
E-mail Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap www.ejg-szeged.sulinet.hu
Igazgató neve / e-mail Dr. Gera Tibor
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Pályaválasztási felelős neve Farkas Zoltán
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Gimnáziumi osztályok

Tanulmányi terület Kódszám Képzési forma A képzés időtartama (év) Felvehető létszám (fő)
angol nyelv 001 nappali 4 17
magyar-történelem 002 nappali 4 17
biológia 003 nappali 4 17
média-informatika 004 nappali 4 17
általános tantervű fakultációs 005 nappali 4 68

Az intézmény iránt érdeklődő tanulók és szüleik számára 2016. november 22-én (kedden) 8:30 órától bemutató órákat és 16:00 órától felvételi tájékoztató szülői értekezletet tartunk az intézmény főépületében (Szeged, Csongor tér 1.).

 


ANGOL NYELVI TAGOZAT
(kódszáma: 001)

1

Az itt tanulók négy éven keresztül emelt óraszámban tanulják az angol nyelvet, felkészülnek az emelt szintű angol nyelvi érettségire, hogy a gimnáziumi tanulmányaik alatt nyelvvizsgát is szerezzenek. Az angol nyelv és az angolszász kultúra elsajátítását angol anyanyelvű lektorok is segítik, akik nemzetközi szerződés keretében érkeznek hozzánk az Amerikai Egyesült Államokból.

A tanulók a 11–12. évfolyamon további egy vagy kettő emeltszintű érettségire felkészítő tantárgyat választhatnak emelt óraszámban. Ezek lehetnek a magyar nyelv és irodalom, történelem, a német, francia, olasz, szerb, kínai nyelv (a kínai nyelv oktatása angol nyelven folyik), a matematika, informatika, biológia, fizika, kémia, földrajz, ének-zene, mozgóképkultúra és médiaismeret, vizuális kultúra, testnevelés tantárgyak.

A tanulók felvétele írásbeli és szóbeli felvételi vizsga alapján történik. A tanulók közös központi írásbeli vizsgát tesznek magyarból és matematikából, valamint szóbeli vizsgát angol nyelvből. A szóbeli felvételi vizsga témaköreit, a részletes felvételi követelményeket és a felvételi pontszám megállapításának szabályait az intézményünk honlapjáról letölthető részletes felvételi tájékoztató tartalmazza.

Felvehetők létszáma: 17 fő.

MAGYAR-TÖRTÉNELEM TAGOZAT (kódszáma: 002)

5

Ezen a tagozaton négy évig emelt óraszámban oktatjuk a magyar nyelv és irodalom, valamint a történelem tantárgyakat, felkészítve tanulóinkat az emelt szintű érettségi vizsgára és a felsőfokú továbbtanulásra, elsősorban az egyetemek humán szakjaira, bölcsész és jogi karra, óvó- és tanítóképző, tanárképző főiskolákra.

A tanulók a 11–12. évfolyamon további egy vagy kettő emeltszintű érettségire felkészítő tantárgyat választhatnak emelt óraszámban. Ezek lehetnek az angol nyelv, melynek oktatását angol anyanyelvű lektorok is segítik, a német, francia, olasz, szerb, kínai nyelv (a kínai nyelv oktatása angol nyelven folyik), a matematika, informatika, biológia, fizika, kémia, földrajz, ének-zene, mozgóképkultúra és médiaismeret, vizuális kultúra, testnevelés tantárgyak.

A tanulók felvétele írásbeli és szóbeli felvételi vizsga alapján történik. A tanulók közös központi írásbeli vizsgát tesznek magyarból és matematikából, valamint szóbeli vizsgát magyar nyelv és irodalomból. A szóbeli felvételi vizsga témaköreit, a részletes felvételi követelményeket és a felvételi pontszám megállapításának szabályait az intézményünk honlapjáról letölthető részletes felvételi tájékoztató tartalmazza.

Felvehetők létszáma: 17 fő

BIOLÓGIA TAGOZAT (kódszáma: 003)

11

A tanulók gimnáziumi tanulmányaik alatt négy éven keresztül, emelt óraszámú képzés keretében készülnek fel biológia tantárgyból az emelt szintű érettségi vizsgára és a felsőoktatási intézményekbe történő továbbtanulásra. Célunk, hogy az elsajátított ismeretek segítségével a tanulók elsősorban orvosi, gyógyszerészi, egészségügyi, természet- és környezetvédelmi szakirányban eredményesen továbbtanulhassanak.

A tanulók a 11–12. évfolyamon további egy vagy kettő emeltszintű érettségire felkészítő tantárgyat választhatnak emelt óraszámban. Ezek lehetnek a magyar nyelv és irodalom, történelem, az angol nyelv, melynek oktatását angol anyanyelvű lektorok is segítik, a német, francia, olasz, szerb, kínai nyelv (a kínai nyelv oktatása angol nyelven folyik), a matematika, informatika, fizika, kémia, földrajz, ének-zene, mozgóképkultúra és médiaismeret, vizuális kultúra, testnevelés tantárgyak.

A tanulók felvétele írásbeli és szóbeli felvételi vizsga alapján történik. A tanulók közös központi írásbeli vizsgát tesznek magyarból és matematikából, valamint szóbeli vizsgát biológiából. A szóbeli felvételi vizsga témaköreit, a részletes felvételi követelményeket és a felvételi pontszám megállapításának szabályait az intézményünk honlapjáról letölthető részletes felvételi tájékoztató tartalmazza.

Felvehetők létszáma: 17 fő.

 

MÉDIA-INFORMATIKA TAGOZAT (kódszáma 004)

29

A tagozaton tanulók 9-10. évfolyamon emelt óraszámban tanulják az informatikát, felkészülnek az előrehozott érettségi vizsgára. A következő két évben emelt óraszámú képzés keretében készülnek fel mozgóképkultúra és médiaismeret tantárgyból az emelt szintű érettségi vizsgára, elsajátítják a kommunikációelmélet alapjait, megismerkednek a korszerű média világával, így kellő alapot szereznek a szakirányú továbbtanulásra, elsősorban informatikai, kommunikáció- és médiatudományi szakokon.

A tanulók a 11–12. évfolyamon további egy vagy kettő emeltszintű érettségire felkészítő tantárgyat választhatnak emelt óraszámban. Ezek lehetnek az angol nyelv, melynek oktatását angol anyanyelvű lektorok is segítik, a német, francia, olasz, szerb, kínai nyelv (a kínai nyelv oktatása angol nyelven folyik), az informatika, a matematika, biológia, fizika, kémia, földrajz, ének-zene, vizuális kultúra, testnevelés tantárgyak.

A tanulók felvétele írásbeli és szóbeli felvételi vizsga alapján történik. A tanulók közös központi írásbeli vizsgát tesznek magyarból és matematikából, valamint szóbeli vizsgát informatikából. A szóbeli felvételi vizsga témaköreit, a részletes felvételi követelményeket és a felvételi pontszám megállapításának szabályait az intézményünk honlapjáról letölthető részletes felvételi tájékoztató tartalmazza.

Felvehetők létszáma: 17 fő.

 

ÁLTALÁNOS TANTERVŰ FAKULTÁCIÓS TAGOZAT (kódszám: 005)

13

Az itt tanulók felkészülnek a felsőfokú továbbtanulásra, illetve az érettségire épülő szakképzésbe történő bekapcsolódásra. A tanulók választhatnak a rajz, és a testnevelés fakultációk közül, melyeket négy éven keresztül emelt óraszámban tanulják és így felkészülnek az emelt szintű érettségire, valamint a szakirányú felsőfokú továbbtanulásra.

A tanulók a 11–12. évfolyamon további egy vagy kettő emeltszintű érettségire felkészítő tantárgyat választhatnak emelt óraszámban. Ezek lehetnek a magyar nyelv és irodalom, történelem, az angol nyelv, melynek oktatását angol anyanyelvű lektorok is segítik, a német, francia, olasz, szerb, kínai nyelv (a kínai nyelv oktatása angol nyelven folyik), a matematika, informatika, fizika, kémia, biológia, földrajz, ének-zene, mozgóképkultúra és médiaismeret, vizuális kultúra, testnevelés tantárgyak.

A tanulók felvétele írásbeli felvételi vizsga és szóbeli elbeszélgetés alapján történik. A tanulók közös központi írásbeli vizsgát tesznek magyarból és matematikából, valamint szóbeli elbeszélgetés keretében beszámolnak érdeklődésükről, eredményeikről, továbbtanulási terveikről. A részletes felvételi követelményeket és a felvételi pontszám megállapításának szabályait az intézményünk honlapjáról letölthető részletes felvételi tájékoztató tartalmazza.

Felvehetők létszáma: 68 fő.

 

Valamennyi tagozatra vonatkozó közös információk

 

Jelentkezési határidő: 2017. február 15.

Kollégiumi elhelyezés: van.

Első idegen nyelv (amelyet a tanuló általános iskolában már tanult): angol, német vagy olasz

Idegen nyelvek, melyek közül még egyet az angol mellett meg kell jelölni a jelentkezéskor:
német, francia, olasz, szerb vagy kínai.

Harmadik idegen nyelvként választható: szerb vagy kínai

A kínai nyelv oktatása a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetével együttműködve, angol nyelven folyik.

Emelt szintű érettségire felkészítés 11. évfolyamtól abból az idegen nyelvből választható, amelyet a tanuló 9–10. évfolyamon már tanult.

Emelt szintű és középszintű érettségi: Tanulói jogviszonyban azokból a tantárgyakból lehet intézményünkben emelt szintű vagy középszintű érettségire jelentkezni, amelyeket a tanuló az érettségire jelentkezés évében a megjelölt szinten tanul.

A közös központi írásbeli felvételi vizsgára jelentkezés határideje: 2016. december 9.

A szóbeli vizsga témakörei, kérdései és a szóbeli vizsga értékelésének szempontjai valamint a felvételi előkészítő foglalkozások időpontjai megtalálhatóak az alábbi oldalon.

 

Cím:

6723 Szeged, Csongor tér 1.

Telefonszám

62/547-062

Fax

62/547-063

E-mail

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap

www.ejg-szeged.sulinet.hu

Igazgató neve / e-mail

Dr. Gera Tibor
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pályaválasztási felelős neve

Farkas Zoltán
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nemzeti, etnikai kisebbségi oktatás

Iskolánkban a közoktatási törvény és a nemzeti, etnikai kisebbség iskolai oktatásának irányelve szerint szervezett kiegészítő kisebbségi oktatás folyik, ennek keretében szerb nyelvoktató kisebbségi tagozat működik. A tagozat az ide jelentkező tanulókat felkészíti – a nemzeti, etnikai kisebbség iskolai oktatásának irányelve, valamint a nemzetiségi nyelv érettségi vizsga általános és részletes követelményei alapján – szerb nemzetiségi nyelvből középszintű érettségi vizsgára.

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a pedagógiai programot 2004. október 29. napján tartott ülésén, 783/2004. (X. 29.) Kgy. sz. határozatával hagyta jóvá.

 

Képek iskolánk életéből

randomkep- (9).jpg randomkep- (24).jpg randomkep- (27).jpg randomkep- (32).jpg randomkep- (12).jpg randomkep- (29).jpg randomkep- (34).jpg randomkep- (14).jpg randomkep- (62).jpg randomkep- (7).jpg randomkep- (53).jpg randomkep- (13).jpg randomkep- (58).jpg randomkep- (36).jpg randomkep- (42).jpg randomkep- (56).jpg randomkep- (44).jpg randomkep- (4).jpg randomkep- (59).jpg randomkep- (37).jpg randomkep- (15).jpg randomkep- (66).jpg randomkep- (47).jpg randomkep- (23).jpg randomkep- (63).jpg randomkep- (57).jpg randomkep- (35).jpg randomkep- (60).jpg randomkep- (51).jpg randomkep- (55).jpg randomkep- (6).jpg randomkep- (25).jpg randomkep- (64).jpg randomkep- (43).jpg randomkep- (28).jpg randomkep- (11).jpg randomkep- (18).jpg randomkep- (40).jpg randomkep- (46).jpg randomkep- (33).jpg randomkep- (8).jpg randomkep- (61).jpg randomkep- (38).jpg randomkep- (31).jpg randomkep- (3).jpg randomkep- (22).jpg randomkep- (17).jpg randomkep- (48).jpg randomkep- (10).jpg randomkep- (16).jpg randomkep- (21).jpg randomkep- (41).jpg randomkep- (20).jpg randomkep- (49).jpg randomkep- (26).jpg randomkep- (2).jpg randomkep- (19).jpg randomkep- (54).jpg randomkep- (1).jpg randomkep- (50).jpg randomkep- (45).jpg randomkep- (67).jpg randomkep- (65).jpg randomkep- (52).jpg randomkep- (30).jpg randomkep- (5).jpg randomkep- (39).jpg

Copyright © 2017 SZTEJKI Eötvös József Gimnázium Minden jog fenntartva .